Linkedin sales navigator p At A8xe i VM unsplash
Woman in white shirt standing near glass window inside room 127873
Toa heftiba 4xe y VFJ Cvw unsplash
Shutterstock 1684479367
Jurgen Bouderez, diensthoofd chirurgie
AZ Jan Palfijn, Gent

Kwalitatieve instrumenten gekoppeld aan vlotte communicatie

Voor zijn algemeen instrumentarium en voor herstellingen werkt AZ Jan Palfijn uit Gent al jaren samen met DL Medical. Doorslaggevend in die keuze was de kwaliteit van de instrumenten. “Maar DL Medical onderscheidt zich ook met zijn vlotte communicatie”, vertelt Jurgen Bouderez, materiaalbeheerder in het ziekenhuis.

“De samenwerking loopt goed”, steekt Jurgen van wal. “DL Medical reageert accuraat en doet heel wat inspanningen om bepaalde artikelen snel in het ziekenhuis te krijgen, zowel bij nieuwe instrumenten als voor herstellingen”, vertelt hij.

De geneesheren in het ziekenhuis zijn zeer te spreken over de kwaliteit van het hoofdmerk van DL Medical, AS Medizintechnik. “In het kader van een aanbestedingsprocedure voor het basisinstrumentarium hebben onze artsen vorig jaar verschillende merken getest. De producten AS Medizintechnik behoorden bij de beste op het vlak van prijs-kwaliteit. We krijgen van DL Medical ook professioneel advies over te vervangen producten en de levertermijnen zijn realistisch.”

Consignatie van basisinstrumentarium

Bij die aanbesteding hoorde ook een systeem van consignatie. “Die manier van werken is een grote hulp voor het basismateriaal”, vertelt Jurgen. “Het werkt als volgt: van bepaalde basisinstrumenten levert DL Medical ons tien exemplaren. Die blijven eigendom van DL Medical tot het moment dat wij ze gebruiken. Dan pas moeten ze betaald worden. Gezien ons vrij oude instrumentenpark is het goed dat we altijd reserve-instrumenten liggen hebben. We moeten op die manier geen rekening houden met levertermijnen. Anderzijds ontstaat zo een uniformiteit op lange termijn. We hebben nu een dertigtal basisinstrumenten in consignatie. De overeenkomst is op elk moment uitbreidbaar, zowel op het vlak van het soort instrumenten als op het vlak van de hoeveelheid ervan.”

Op de fabrieksgarantie van vijf jaar hebben ze hier nog geen beroep moeten doen. Wel lieten ze bepaald instrumentarium al op maat maken. “En herstelde instrumenten komen correct terug van DL Medical, daar hebben we zeker geen opmerkingen over”, klinkt het. “Eén bedenking wel: we willen in de toekomst proberen om de herstellingstermijnen nog korter te krijgen, maar dat geldt voor alle firma’s waarmee we werken.”

Als ik een offerte vraag, heb ik die meestal binnen het uur. We krijgen snel een voorstel voor verschillende referentienummers.

Jurgen sluit af met een groot pluspunt van DL Medical: de communicatie van het bedrijf. “Als ik een offerte vraag, heb ik die meestal binnen het uur. We krijgen snel een voorstel voor verschillende referentienummers. Dat versnelt het beslissings- en aankoopproces vergeleken met veel andere firma’s. Voor het ophalen en terugbrengen van herstelde instrumenten hebben we bijna wekelijks contact met DL Medical. De vlotte communicatie wordt dus ook na de offerte-aanvraag voortgezet”, besluit hij.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang maandelijks onze nieuwsbrief !

I Stock 146923469

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info