KDS Onze Lieve Vrouwziekenhuis Aalst 140920 1

“Degelijkheid en flexibiliteit”

Aan het begin van de coronacrisis had het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst in heel korte tijd een grote hoeveelheid chirurgische klompen nodig. DL Medical kreeg het voor elkaar om heel snel – binnen de paar dagen – de gevraagde Calzuro-klompen te leveren. “Een vlotte aanpak, snelle levering en goede communicatie: daarmee maakt DL Medical het verschil”, vindt Bruno Vermeersch, Verantwoordelijke Materiaal & Magazijn in het ziekenhuis.

Bruno Vermeersch heeft weinig aan te merken op de werking van DL Medical. “Onze samenwerking loopt heel vlot: onze vaste contactpersonen zoeken mee naar oplossingen, kunnen snel schakelen en zijn betrouwbaar. Als we zeggen dat iets écht dringend is, mogen we erop rekenen dat ze het in orde brengen.” Dat bewijst ook de snelle reactie van het bedrijf op de vraag om een grote hoeveelheid chirurgische Calzuro-klompen te leveren tijdens de Covid-19-periode, toen er voor nieuwe afdelingen extra beschermingsmateriaal nodig was. “Ik vroeg in het weekend per mail wat de levertermijn was, kreeg vlug een antwoord en enkele dagen later was de levering al een feit”, vertelt Bruno.

Comfortabel en leuke kleuren

Op het operatiekwartier wordt al langer met de Calzuro-klompen gewerkt. “We hebben een aantal merken getest, maar deze komen er over het algemeen toch als beste uit. Voor zowat 90% van de 140 medewerkers van het operatiekwartier zitten ze zeer comfortabel. Vooraan aan de voet schuren ze niet, wat bij andere merken wel soms het geval is. Sommige mensen hebben wat last van de ‘bolletjes’ in de zool, maar met extra inlegzooltjes valt dat gemakkelijk op te lossen.” De klompen zien er bovendien goed uit, dankzij hun Italiaanse design. “En het brede palet aan beschikbare kleuren is natuurlijk leuk. Voor onze besmette zalen hebben we een voorraad rode klompen in allerlei maten, maar daarbuiten mogen de mensen zelf een kleurtje kiezen. Dat brengt letterlijk wat kleur in het operatiekwartier, tussen al die groene pakken”, lacht hij. “Ze zijn bovendien goed bestand tegen de reiniging in de autoclaaf.”

Daarnaast bestellen de cardiochirurgen in het ziekenhuis hun nieuw instrumentarium bij DL Medical. “Het Duitse merk Geister, waarmee we al meer dan 20 jaar werken, staat bekend om zijn kwaliteit. Het is degelijk materiaal dat niet snel aan slijtage onderhevig is of stuk gaat. Extra voordeel is dat DL Medical voor ons op maat instrumenten aanpast. Als een arts een instrument van lengte/vorm wil aanpassen, dan kan DL medical daarvoor zorgen. Die combinatie van degelijkheid en flexibiliteit is voor ons zeer belangrijk.”

Combined Shape Created with Sketch. Terug naar het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info