KDS Imelda vzw Bonheiden 030920 3

"DL Medical bood het type manden aan dat we zochten én zat qua prijs-kwaliteit goed. Een win-win dus.”

Om z’n instrumentarium te steriliseren, stapte het Imeldaziekenhuis in Bonheiden onlangs over van sterilisatiecontainers naar -manden. Na een aanbesteding koos het voor DL Medical. “Zowel over de prijs-kwaliteitverhouding daarvan als over de service zijn we zeer tevreden”, duidt Chris De Cnaep van de Centrale Sterilisatieafdeling.

“We hadden verschillende sterilisatiecontainers die stuk waren of die onderhevig waren aan slijtage. Daarom kozen we ervoor om die allemaal te vervangen”, steekt hij van wal. “Gezien de algemene trend in België, beslisten we om te gaan voor sterilisatiemanden. In samenspraak met het operatiekwartier bepaalden we vier types manden met standaardmaten. We deden een marktonderzoek en vergeleken de offertes van verschillende bedrijven. DL Medical bood het type manden aan dat we zochten én zat qua prijs-kwaliteit goed. Een win-win dus.”

Intussen doet het ziekenhuis ook een beroep op de service van DL Medical voor het fixeren van instrumenten. “Het bleek te duur om dat op grote schaal te doen, maar voor delicate instrumenten, zoals optieken of instrumenten uit de Shepard paracentesesetjes, zoeken we een oplossing om die te fixeren. We ontvingen van DL Medical al verschillende van die fixaties op maat, en die zien er prima uit.”

Daarnaast is Chris ook zeer te spreken over het persoonlijke contact met zijn vaste vertegenwoordiger Ben Schepers. “We werken zeer goed samen. Ben begeleidde bijvoorbeeld het proces van de omschakeling van containers naar mandjes zeer goed. Hij denkt mee, houdt zich aan afspraken en zoekt oplossingen. Ik kan dus alleen maar positief zijn”, rondt Chris af.

Combined Shape Created with Sketch. Terug naar het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info