KDS Ziekenhuis Geel 290421 3

“DL Medical onderscheidt zich met persoonlijke aanpak”

Voor de herstelling van dentale handstukken en rigide optieken werkt AZ Sint-Dimpna in Geel al jaren samen met DL Medical. Vorig jaar plaatste het ziekenhuis er ook een bestelling voor de nieuwe rigide optieken. Als medewerker van de instrumentele dienst kan Bavo Vanderfeesten goed vergelijken met andere leveranciers. “Het is vooral met zijn service dat DL Medical zich onderscheidt”, vindt hij.

“DL Medical reageert accuraat op vragen, en doet dat bovendien heel snel”, vertelt Bavo. “Andere spelers zijn vaak een pak groter en werken daardoor logger. DL Medical heeft ons al enkele keren op extreem korte termijn uit de nood geholpen. Dat is belangrijk, want met de beperkte budgetten in de sector is het niet mogelijk om een grote stock aan te leggen. Je moet dan vlug kunnen handelen als een instrument stuk is.”

Ook de transparante communicatie is een plus. “Herstelde instrumenten krijgen we bij andere leveranciers meestal gewoon terug in een doosje, zonder extra uitleg. DL Medical rapporteert duidelijk over het defect, hoe de herstelling precies uitgevoerd is en wat er vervangen is. Tot nu toe kon DL Medical al elke herstelling tot een goed einde brengen. Ze zijn misschien niet altijd de goedkoopste, maar we zijn zeker dat reparaties grondig gebeuren. Om een idee te geven: optieken hebben volgens de fabrikant een levensduur van om en bij de zeven jaar. Wij hebben er in gebruik die al twaalf jaar meegaan. Dat zegt veel, want het zijn toch instrumenten die dagelijks gebruikt worden.”

Vaste contactpersoon

Het ziekenhuis heeft één vertegenwoordiger als vaste contactpersoon: Ben. “Hij komt instrumenten zelf brengen en ophalen om te herstellen. Hij doet ook echt al het mogelijke om ons te helpen. Zo stelde hij ons al eens een demotoestel ter beschikking, toen we echt krap zaten.”

Voor de aankoop van arthroscopen en sinusscopen deed Sint-Dimpna vorig jaar een marktvraag. De artsen vergeleken de instrumenten van verschillende leveranciers. De bestelling werd uiteindelijk toegewezen aan DL Medical. “Voor de nieuwe instrumenten zaten zij prijstechnisch goed. Voor herstellingen waren ze niet de allergoedkoopste, maar wel de meest betrouwbare. We kregen van hen een duidelijk antwoord op al onze vragen. En we waren al bekend met HIPP, de fabrikant die de optieken in Duitsland assembleert. We wisten dus al dat ze van goede kwaliteit zijn.”

Gevraagd naar eventuele verbeterpunten, kan Bavo niet meteen iets opnoemen. “Het is simpel: bij DL Medical krijgen we de beste service. De communicatie loopt vlot en onze vertegenwoordiger maakt tijd voor ons. Die persoonlijke aanpak waarderen we enorm”, besluit hij.

Combined Shape Created with Sketch. Terug naar het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info