KDS AZ Sint Maria Halle 030920 2

“Inventarisatie van instrumentarium was start samenwerking”

Voor het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle vormde een audit van het instrumentarium de start van de samenwerking met DL Medical. “Vanuit deze positieve samenwerking doen we vandaag ook een beroep op hen voor de aankoop van nieuwe instrumenten en voor herstellingen”, vertelt Diensthoofd Centrale Sterilisatie Afdeling Annelies Paenhuysen.

De audit van de instrumenten (instrumentensets) van alle chirurgische disciplines de waarde bepalen, dat was het opzet van het inventarisatieproject in 2016. “Instrumenten kunnen na een aantal jaren aan slijtage onderhevig zijn. Zo kan corrosie of roesten optreden, scharnieren kunnen loskomen, scharen kunnen bot worden,… In het kader van patiëntveiligheid wilde het ziekenhuis daarom een kwaliteitsbepaling doen van al onze instrumenten”, legt Annelies uit. Daarvoor kwam het bij DL Medical terecht.

“De auditoren openden set per set en inspecteerden elk instrument. Ze bepaalden van alle instrumenten of ze nog geschikt waren voor gebruik, hersteld moesten worden of vervangen moesten worden. Op die manier konden we globaal en specifiek bepalen welke kwaliteit en “waarde” aan instrumenten we hadden in het ziekenhuis. Tegelijk werden de werkelijke kosten berekend van de te herstellen en de te vervangen instrumenten”, vervolgt ze.

Puzzel

Het was een project dat maanden voorbereiding vroeg. “De inventarisatie zelf deden we in de zomervakantie, toen sowieso slechts drie van de vijf operatiezalen operationeel waren. Bepaalde disciplines werken in de vakantie immers op bepaalde dagen niet. Het was een hele puzzel om ervoor te zorgen dat het operatieschema geen hinder ondervond van het hele proces. Eigenlijk verliep alles erg vlot en werd de audit als zeer positief ervaren.”

Voor de organisatie was die eerste ervaring met DL Medical zo positief dat men ook daarna de samenwerking wou voortzetten. “Als een instrument na een ingreep beschadigd of stuk is, nemen we contact op met DL Medical of een andere firma om het probleem te bespreken en een offerte aan te vragen. We hebben bij DL Medical één vaste contactpersoon die snel reageert, adequate feedback geeft en vlot offertes bezorgt. Hun klantenservice is dus echt wel goed”, besluit Annelies.

Combined Shape Created with Sketch. Terug naar het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info