2019 bl brandwood transition from mdd to mdr page image

Uitstel MDR-deadline !

Met nog minder dan zes maanden te gaan voordat de Medical Devices Regulation (MDR) inwerking treedt, heeft de Commissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid van het Europees Parlement gestemd om een ​​rectificatie goed te keuren die fabrikanten van bepaalde bijgewerkte Klasse I-apparaten vier jaar extra geven om te voldoen.

De vertraging voor sommige apparaten met een laag risico waarvoor een aangemelde instantie moet worden gebruikt, die de nieuwe deadline op 26 mei 2024 stelt, werd verwacht, omdat een voorstel bij de Europese Commissie werd ingediend om het tijdschema voor herbruikbare apparaten van klasse I te wijzigen, waaronder sommige software.

Graag benadrukken wij als DL Medical dat dit uitstel enkel op de medische hulpmiddelen klasse I van toepassing is. Niettegenstaande het uitstel zijn de instrumenten-leveranciers van DL Medical reeds in voege met de nieuwe richtlijnen. Mede dankzij hun continue focus op hoogstaande kwaliteit was ons hoofdmerk AS Medizintechnik reeds in lijn met deze regelgeving sinds eind 2018.

De unieke GS1-datamatrices en het feit dat zij als enige fabrikant in Tuttlingen hun instrumenten onderwerpen aan een dubbele passivatie, zijn maar enkele voorbeeld van de continue zoektocht naar innovatie en kwaliteit.

Combined Shape Created with Sketch. Terug naar het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info